tag:blogger.com,1999:blog-7839857564769250833.post5119511651349329746..comments2022-02-26T03:33:41.618+01:00Comments on Bøfjerding: Svinenakke til kvardagsÅsa Elvikhttp://www.blogger.com/profile/04805377859093064680noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-7839857564769250833.post-80360369395328729082010-02-08T18:50:18.802+01:002010-02-08T18:50:18.802+01:00Heia Karoline! Du ska då få mat om du kjem tell Bø...Heia Karoline! Du ska då få mat om du kjem tell Bø, veit du ;-)Åsa Elvikhttps://www.blogger.com/profile/04805377859093064680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7839857564769250833.post-40199995402696640712010-02-06T23:45:47.165+01:002010-02-06T23:45:47.165+01:00å snakk om kor gått dæ dær så ut Åsa. nu trur e du...å snakk om kor gått dæ dær så ut Åsa. nu trur e du må ta turen til Steigen igjen. nu savna e dæ Åsa. :)) kom til steigen å besøk me og ho mamma :) hihi. :D ja eller så kommer e opp tel dæ :) klem fra karoline. ps send litt a dæ du laga tel me hihi ;)Karolinehttp://jarra.blogg.nonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7839857564769250833.post-47066320166443090942010-02-03T23:27:32.836+01:002010-02-03T23:27:32.836+01:00Eg er i prinsippet einig med deg, Lasse. Men det e...Eg er i prinsippet einig med deg, Lasse. Men det er ikkje råd å få ta i slikt fersk kjøtt heromkring. Då har du valget mellom - nei, vent, det har du ikkje, du har faktisk ikkje noko valg. Du kan kjøpe ferdigmarinert svinenakke, eller du kan la det vere. (Og det er det samme med kylling. Filetar er sjølvsagt å få tak i - men rå lår ser eg kvart skuddår, og det er jo der smaken er.) <br /> <br />Forøvrig har du rett, eigenvekta til aluminium er veldig lita. Den mentale skuldkjensa er desto tyngre.Åsa Elvikhttps://www.blogger.com/profile/04805377859093064680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7839857564769250833.post-67808421167891416012010-02-03T23:20:32.299+01:002010-02-03T23:20:32.299+01:00Jeg har ikke noe problem med å kjøpe litt aluminiu...Jeg har ikke noe problem med å kjøpe litt aluminiums-form (den veier da ikke så mye?!) men jeg kjøper ALDRI «ferdigmarinert» noe som helst. <br /><br />Morroa med å lage mat, er jo nettopp disse forberedelsene. «Ferdigmarinert» kjøtt er som «Ferdigstekt tacokjøttdeig» eller noe sånt. Spis heller ute!<br /><br />OK, kanskje skal du grille, og har ikke tid til lang marinering og greier: Prøv med kylling- eller svinekjøtt og (grøss) grillkrydder - bedre enn det meste ferdigmarinerte. Karrysaus er også en vinner når relativt uspennende kjøtt skal gjøres spennende.<br /><br />Og gjelder det oksekjøtt: Alle former for pepper i rikelig monn under steking er alltid å foretrekke framfor ferdigmarinert, oversaltet kjøtt fra butikken.<br /><br />Poenget mitt er: La vær å kjøpe de der ferdigmarinerte variantene - så kommer det alternativer i butikkene!Lasse G. Dahlhttp://www.lassedahl.com/noreply@blogger.com