Buljongterningar er dugande til det meste, men heimkoka kraft duger endå betre. Til sausar, supper, risotto og anna godt. Sist laga eg ei lys kraft av storfe:
2 kg kraftbein
vatn
2 gulrøter
1 bit sellerirot
1 liten purre
peppar
salt
Kjøl krafta raskt ned. Du kan for eksempel ha kaldvatn i oppvaskkummen og setje kjelen oppi. Men ikkje set på lokk! Då blomstrar bakteriane.
Når krafta er avkjølt, tar du av feittlaget. (Er det litt Schønberg Erken i deg, så tar du vare på feittet og brukar det som steikefett.) Ha krafta i passelege porsjonspakningar, og avkjøl dei heilt i kjøleskapet før du frys dei.
Tips: Vil du smake på krafta undervegs, så ha litt salt i skeia før du har i kraft, elles kjenner du ingen smak i sjokket over kor lite salt det er. Saltsmaken kjem tydelegare fram jo lenger det koker, men vent til heilt til slutt med å eventuelt ha i meir salt, elles er det fort at det blir for mykje.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar