måndag 22. februar 2010

Matpakkebrødet med stor Mmm


Dag 1, kveld:
25 g heilkorn rug
35 g heilkorn bygg
40 g heilkorn hvete
25 g solsikkefrø
25 g linfrø
15 g gresskarkjernar
35 g sesamfrø

Kvell over 450 g kokande vatn. La det stå natta over, dekk med plast når verste varmen har slept taket.

Samme kvelden:
50 g grov surdeig
35 g sammalt rug, grov
55 g sammalt rug, fin
150 g vatn

Rør saman og dekk med plast.

Dag 2, morgon:
Frø, heilkorn og vatn + surdeigen frå kvelden før blandar du med:
500 g vatn
15 g salt
1 ss maltekstrakt (eller sukker)
50 g byggmjøl
100 g havremjøl
200 g sammalt kveite, grov
150 g proteinrikt kveitemjøl (typo 00)
600 - 700 g sikta kveitemjøl

Elt deigen i 15 - 20 minutt. Hald igjen 300 g kveitemjøl som du eltar i litt etter litt. Hev til dobbel storleik under plast. Fordel i to smurte former, hev. Steik nedst i omnen på 200 grader i om lag ein time. Avkjøl på rist.


Du kan sjølvsagt bruke gjær i staden for surdeig. Brødet er veldig haldbart. Det har ein lett og fin konsistens, men det ryr ikkje. Som skapt for matpakka med andre ord. Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar