måndag 15. mars 2010

Laks med potetmos

Mandag. Fisk. Enkelt.

Eg brukar frosen laks som er krydra med peppar og sitron. Den skal stå på 200 grader i 12-15 minutt. Mat som lagar seg sjølv med andre ord. Potetmos er veldig godt til fisk, synest eg. Eg har byrja koke litt sellerirot saman med poteten. Det gir ein fin spiss. Hugs at du skal ikkje ha salt i vatnet når du kokar potet som skal mosast; salt aukar lim-tendensen, og du vil jo helst ha ein lett og luftig mos. Det får du forresten best til ved å røre inn store mengdar smør. På ein mandag, så får det bli med berre ein liten klatt smør og mjølk, kvit peppar og salt. 


Blomkål og brokkoli er god match. Dette går å lage på under ein halvtime.

Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Tusen takk for nok et godt middagstips, Åsa. Jeg har anbefalt bloggen din til både venner og familie :) Du burde lage en kokebok med dine inspirerende og gode oppskrifter.

    SvarSlett
  2. Live: Takk for triveleg respons! Trur det blir med bloggen ;-)

    SvarSlett