måndag 29. mars 2010

Sjampinjongsuppe


Om du steiker soppen før du lagar suppe, så får du ein heilt annan smak og konsistens enn om du ikkje gjer det. Det smkakar både meir og annleis. Nok til to, eller til middag ein dag og lunch dagen etter:

500 g sjampinjong
30 g smør
3 dl skumma mjølk
4 dl vatn
2-3 ss kyllingfond
salt, peppar, sukker

Surr soppen på middels svak varme. Kok opp mjølk, vatn og kyllingfond. (Du kan sjølvsagt bruke kraft elelr buljongterning.) Ha soppen i krafta når den er stekt og når krafta har kokt eit par minutt. Kok opp, og kjør i ein blender eller med stavmiksar. Spar gjerne litt av soppen til garnityr. Eg synest ikkje suppa treng jamning når ein brukar så mykje sopp som her. Kok opp igjen, og smak til med salt og peppar, og eventuelt ein dert sukker.


Litt bacon er også godt til, om du har det. Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar