fredag 23. april 2010

I Love Sushi in LoVe


Sushi! Eg har funne sushi som er berre 13 mil og ei fergereise unna. 

Som de har skjønt - sushi er av dei ting eg saknar med Oslo. Eg klarer ikkje heilt tilgi meg sjølv for å ha budd (i.e. pendla) seks år i byen utan å tørre smake på denne herlegheita, sjølv om eg trur at eg tok igjen for tapt konsum dei siste to åra. Før eller seinare må eg jo lære meg å lage sushi sjølv, men eg synest det er ganske skummelt, så eg har ikkje turt endå. 

I går var eg i Svolvær på eit veldig bra seminar som Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja arrangerte. Eg likar Svolvær. Svolvær er ein by med eit større innslag av urbanitet enn 98% av Oslo. God mat har dei også mange stader. Og no også sushi. På Du verden / Norden Bar & Kjøkken har dei sushi! La meg gi eit lite utdrag av samtalen som gjekk føre seg der i går: 

Eg: "Eg forstår det som at de har sushi her?" 
Dame: "Jaa-a, det har vi, men det står inte på menyen."

Eg: "Eh? Hæ?"
Dame: "Vi har sushi."

Eg: "Så fint. Kva sushi?"
Dame: "Alle typar sushi."
Eg: "Ok. Tunfisk?"
Dame: "Nee-ei."
Eg: "Fint. Scampi?"
Dame: "Nee-ei."
Eg: "Fint. Kor mykje kostar 10 bitar?"
Dame: *reknar* 185,-
Eg: "Ok, då vil eg gjerne ha 10 bitar."


Eg sat ute i varm vårsol og åt 10 store bitar utan veldig stor variasjonen i fiskeslag: Tre lakse-maki, ein lakse-ngiri, tre kveite-maki, ein kveite-ngiri og to lakse-sashimi. Risen var litt for søt for min smak, og litt hard, men fisken var alldeles nydeleg. Alt-i-alt så var det god sushi! 

Hurra! No må eg berre skaffe meg båt, så er sushien i endå nærare rekkevidde. 


3 kommentarer:

 1. http://www.godfisk.no/page?id=2626&key=40792
  Bare prøv - det går fint! Jeg er pyse så jeg puttet vanlige reker + avokado i en type og røkelaks tror jeg i en annen. Det er flere oppskrifter på godfisk.no. Den rullingen er altså det eneste jeg har prøvd, med utstyr fra matbutikk. Her er bilder http://www.coop.no/ncms.aspx?id=71FE3A88-6D3F-40ED-A078-F361F6A36217
  Lykke til!

  SvarSlett
 2. Jeg har også ambisjoner om å lage selv etterhvert, men vi har super bra sushi på Lillestrøm - 12 biter 120 kr... så enn så lenge blir det takeaway ;) ser ut som du fikk mye ris i makirullene - men det smakte sikkert supert?! God helg! :-D

  SvarSlett
 3. Maria: Takk for oppmuntringa. Eg skal prøve. Ein dag.
  Therese: Så heldig du er som har tilgang til slik sushi :-)

  SvarSlett