onsdag 26. mai 2010

Eg skal opne kaffebar i Bø :-)


Etter snart fem månader med grubling, planlegging og neglebiting, er eg no så sikker på at det blir verkeleg, at eg tør å seie det høgt:

Det skal bli kaffebar i Bø!

Å kunne gå på kafé og kjøpe god kaffe er det eg har sakna mest sia eg kom heim til Bø. (Eg har til og med sakna det meir enn sushi.) Kafé-liv er viktig og sjølvsagt for min generasjon; enten vi slenger innom ein kaffebar og hentar ein dobbel-latte-med-ekstralettmelk//ta-med! - eller set oss på vaggel på ein barkrakk med ei avis og ein god kaffe og eitt eller anna godt å spise som vi ikkje klarte å motstå. Det nærmaste vi kjem her i Vesterålen er Miscela kaffebar på Sortland. Miscela er gull! Eg er alltid innom der når eg er på Sortland, men det er tross alt seks mil dit.

(På IKEA-tur på leit etter gode stolar...)

Kaffebaren skal vere der klesbutikken Regine er i dag, ved sida av Ica på Vinje. La meg skunde meg å seie at Regine skal ikkje leggjast ned. Regine er ein klesbutikk som har overlevd i Bø på trofaste kundar og fornuftige valg frå drivarane. Ambisjonen er at vi skal ta med oss alt det gode med Regine vidare, med eit litt fornya kleskonsept. Eg ser ikkje for meg at vi treng å få tak i aboslutt siste skrik i Bø - men gode basisplagg, tøffe skjorter til herre, fine smykke, strømpebukser, stæsj...kort sagt: "slikt som folk treng". 

Og på Regine skal det altså bli kaffebar også. Joda, vi skal også ha vanleg kaffe, men det skal bli mogleg å kjøpe seg ein god latte i Bø. Eg har sakna veldig å kunne gjere det her heime, og eg veit at det er mange som saknar ein slik kafé i Bø. I alle generasjonar. Møteplassar blir det aldri for mykje av i eit lokalsamfunn. Havmannen treningssenter har blitt ein slik super møteplass, og no skal vi altså få ein kaffebar også :-)

På inspirasjonstur på Stockfleth's i Prinsensgate i Oslo. 
Vil ha sånn, sånn og sånn! :-)

Ved sida av den gode kaffen, skal vi tilby heimlaga mat som er laga frå botnen. Ambisjonen er at vi skal bruke mykje lokale råvarer. Store, gode kanelbollar sånn som ein får på alle gode kaffebarar, skal vi sjølvsagt ha i Bø også. Kanskje ein bit av verdens beste ostekake når det er lørdag? Ein kan setje seg med seg eit rundstykke med laks og egg, eller kanskje vil ein heller ta med seg ein bit foaccaccia med kalkun, ruccola og soltørka tomat? Heimlaga knekkebrød er kanskje noko ein har lyst på ein mandagsmorgon, medan brownien fristar mest fredagsettermiddag? Frukt- og nøttebrød med smør og brunost til sein frokost kanskje? 

(Namme-nam-nam!)

Ka dåkker trur? Kunden bestemmer :-) Eg har uansett tenkt å bake - masse!

Dette er skummelt og nervepirrande, men mest er det veldig veldig spennande. Eg gler meg så vanvittig til vi er i gang! No går det for full maskin for at vi skal klare å opne i løpet av sommaren. Så fortel meg, gode bøfjerdingar: Kva vil de ha å spise på kafeen, kva klede ser de for dykk at de vil kjøpe i Bø, kva tenkjer de om opningstid? Fortel meg kva de synest :-))

31 kommentarer:

 1. Så spennanes Åsa. Æ kjæm gjerna innom førr en god kopp kaffe og kanelbolle hos dæ :) Løkka tell.

  SvarSlett
 2. Så utruleg stas. Eg og vil ha min eigen kaffibar. Kan eg få sumarjobb? Eg er jo utdanna kokk - berre så du veit det.

  SvarSlett
 3. Utrolig tøft, Åsa - gratulerer! Ser fram til verdens beste ostekake neste gang jeg er hjemme :-)

  SvarSlett
 4. Spennende Åsa og spenstig satsa!!! Vi har heldigvis en liten kaffebar på Leknes, gull verdt, og fantastisk deilig med en ordentlig kopp kaffe på lørdagan:) Lykke til!

  SvarSlett
 5. Grunder-Åsa! Så kult! Tar kontakt med deg for å høre om vi kan få til et besøk til høsten. Heia, heia, heia fra Ingrid

  SvarSlett
 6. Kuuult!!! Masse lykke til med prosjektet og hurra for gründervirksomhet i distrikts-Norge. (Følger straks efter;)

  SvarSlett
 7. har du opna midt i juli så kjem eg innom.

  SvarSlett
 8. Så artig å høre (lese)! :) Skal definitivt komme innom når jeg er hjemme i Bø på besøk/ferier.

  Jeg vil spise eplekaka "mi" ;)
  http://runemartin.com/mat#epledessert

  SvarSlett
 9. Kor flink du e, Åsa! Du har virkelig stå-på-vilje! Masse masse masse lykke tel

  SvarSlett
 10. Jeg vil ha sushi :) Kan godt hjelpe deg å lage. Og amerkansk ostekake, og spansk tapas og hjemmelaget is og og og og....;) Dette blir bra! Du er kul!

  SvarSlett
 11. Vi kjem ein tur frå Godfjorden om det er oppe på laurdagar.

  SvarSlett
 12. Hæ? Så utrolig sinnsykt kult, Åsa! Du rocker :)

  SvarSlett
 13. Håper dere er åpne etter 22. juli, da kommer jeg definitivt innom når jeg er på ferie. Heia deg!

  SvarSlett
 14. Så supert bra :-) Heia Åsa ! Dette blir knall:-)

  SvarSlett
 15. Fantastisk! strålende! ikke lenge siden jeg snakka med noen om akkurat den fantastiske muligheten; kafe med noe attåt på Regine. dette gleder jeg meg til. nå må fyrhuldra på litløy enda oftere inn på 'fastlandet' - for å gå på kafe :-) håper den blir åpen ofte.

  SvarSlett
 16. *JUUUUBEL!!!!!!* Æ har verkeli sakna en kafe i Bø når vi e heime :) Kjempetøft Åsa. Glede mæ masse t å komme heim igjen nu å treffe folk på kafe :)

  SvarSlett
 17. Dettan kainn æ lik! Kjæm garantert innom næste gong æ e heime i vakre Vesterålen :-)

  SvarSlett
 18. Kjempeflott at nån tørr satse!!;)Syns egentli du skulle satsa på sushi også æ da!.Men vi ska nok kjøp kaffe hos dæ!!;)

  SvarSlett
 19. Super bra !!!! Det blir helt knall :-)))

  SvarSlett
 20. Åsa, du e genial!! Æ kjæm!!

  SvarSlett
 21. Hør, hør! Dette blir spennende å følge med på, Åsa. Gratulerer så mye med en aldri så liten månelanding!

  *klem*

  SvarSlett
 22. God plan, Åsa! Ser verkelig ikkje bort fra at vi stekk innom når vi e hos ho Cecilie ;)
  Linn Inga

  SvarSlett
 23. Dette blir jo fantastisk bra Åsa. Jeg kommer! Vet ikke hvor mange fast ansatte det blir. Men jeg tipper dette er mer håndfast enn planer om ilandføring av oljevirksomheten....
  Silje

  SvarSlett
 24. HURRA!!!!!! Detta va den beste nyheita æ har hørt på lenge! Stå på Åsa! Kjæm innom! (og treng du hjelp, så kan sikkert det og ordnes!)
  Lykke til og gleda mæ nu ennu meir tel å kom heim!

  SvarSlett
 25. Hipp hurra, enda en grunn til å glede sæ tel å reis te Bø på ferie i sommer. Takk for super blogg som æ ofte e innom :-
  Ingrid

  SvarSlett
 26. Så stilig! (Og Prinsens er ikke det dummeste stedet å bli inspirert av;) Hva slags kaffemaskin skal du kjøpe? Bønner fra Tim W.? Lykke til!!

  SvarSlett
 27. Så utrolig spennende og hyggelig å lese! Med din tilnærming til mat, drikke og stedet, kan dette bli et sted verdt å valfarte til. Inspirasjon fra Mr Wendelboe er ikke dumt, verken på konsept, kvalitet eller interiør.

  Umiddelbare tanker herfra: Nybrent kvalitetskaffe. Ikke for omfattende meny, heller kvalitet på det dere tilbyr. Rene råvarer, gjerne økologisk, og kortreist. Bruk lokale råvarer, gjerne kontinental setting. Egen kaffebarblogg?

  Er du åpen i månedsskiftet juli/august, så kommer jeg innom!

  SvarSlett
 28. Så fantastisk! Gratulerer så masse. Hvis du skal kurses gjennom Stockfleths er det mannen min du vil møte. :)

  Kaffeverden er herlig og utfordrene, og satsningen på såkalt spesialkaffe (f.eks gjennom auksjonssystemer og merkeordninger slik som Cup of Excellence) er med på å gi kaffebøndene en rettferdig pris for kaffe av HØY kvalitet. Samtidig som det oppfordrer til satsning på kvalitet, ved at de beste kaffene koster mer. Du kjenner sikkert til ordningen, og det er noe jeg brenner veldig for.

  Vi har muligheten til å skape et bærekraftig system både for oss som importører og forbrukere og for bøndene selv, og Norge som et av verdens mest kaffedrikkende land burde gjøre sitt her. Det er kanskje tidlig å tenke på brennerier og slikt, men jeg kan anbefale deg å ta en titt på arbeidet til gutta på Supreme Roastworks på Torshov i Oslo. De er veldig veldig flinke (og hyggelige!).

  Hehe, det ble kanskje litt rotete her. Jeg har drukket for mye kaffe! :)

  Masse lykke til videre med arbeidet! Klem fra en entusiastisk med-barista. :)

  SvarSlett
 29. Alle: Takk for godorda; de er velkomne!

  Kristian: Ja! Partiet betaler?
  Elise: Fortell! Kva skal du?
  Anonym frå Godfjorden: Ja! Det blir ope alle dagar unntatt søndagar.
  Astrid: Har kjøpt en Linea fra La Marzocco - kaffen blir Solberg & Hansen :-)
  Silje: Får eg låne Kristian?
  Elisabeth: Du tenkjer som meg :-) Velkommen i månedsskiftet! (Prikk i meg så eg skjønner det er du då...)
  Wine-fueled Narcissism: Takk for entusiastisk heiarop! Var på kurs hos Stockfleth's førre uka. Gler meg som ein unge til å ta fatt no :-)) (Men om det var mannen din, så blir eg litt forvirra over kven som er kven...)

  SvarSlett
 30. Nei det hadde visst vært hans kollega. :) Masse lykke til med åpningen. Jeg skal fortsette og heie på deg! :)

  SvarSlett
 31. Dette frister veldig til en tur langt mot nord Åsa!

  SvarSlett