torsdag 26. november 2009

Ingvild sine knekkebrød


3 dl sammalt grov rug eller kveite
3 dl store havregryn
2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø - eventuelt iblanda linfrø om du likar det
6 dl vatn
litt salt

Bland det tørre, og rør i vatn. Set omnen på 200 grader, og la røra stå og svelle medan omnen blir varm. Kle langpanna to steikeplater med bakepapir. Fordel deigen på platene, og bruk gjerne ein slikkepott til å jamne deigen.

Steik på varmluft, 170 grader, nestnedst og nestøvst i omnen, 20 minutt. Ta platene ut av omnen, del i passe store knekkebrødstykke, og steik vidare i nye 20-35 minutt. Følg med på slutten, så det ikkje blir brent. (Har du ikkje varmluftsfunksjon, byttar du plass på bretta etter at du har ruta opp knekkebrøda.) Ta ut av omnen og tørk knekkebrøda på rist på 100 grader i ein til to timar. Du må berre prøve deg fram - tørketida kjem an på deigen og omnen og panna og alt. Dei skal tørkast til dei er heilt tørre. Avkjøl på rist, og oppbevar knekkebrøda i tett boks.
Bruk gjerne varmluftfunksjonen også når du tørkar knekkebrøda. Eg finn ut at det funkar bra å setje døra litt på gløtt (omnsdøra altså) for å sleppe ut dampen.

Velbekomme!


Oppdatering 24.01.10
Hos Hobbykokken fann eg Mykstart sine knekkebrød. Det er ikkje store forskjellar på ingrediensane, men eg har testa og vil anbefale måten ho tørkar knekkebrøda på: Sett døra på gløtt og avkjøl knekkebrødene i ovnen når de er ferdig. Så enkelt, ja! ;-)


2 kommentarer:

  1. Skal prøve disse i morgen!!! Kjenn at det er tid for å prøve disse nu:)

    Mona F.

    SvarSlett
  2. ;-)
    Dei mettar godt og lenge. Perfekt januarmat...

    SvarSlett