fredag 4. desember 2009

Årets beste kokebok

Eg har alltid likt å halde på med gjærdeigar. Det er så fasinerande å halde på med dette levande vesenet som gjæra er. Som med stoveplantane, så må ein snakke godt med henne og vere snill og grei, elles går det ikkje. Det er artig at Årets beste kokebok 2009 handlar om bollar og brød:


(foto NRK.no)

Frå grunngjevinga til juryen:

(...) En inntagende bok fra ende til annen, med en sann, uslåelig suksesshistorie om kokken Morten Schakenda som brenner alle bruer og åpner et bakeri oppi dalom, nærmere bestemt i Lom. (...)

Fotografiene av brødbaksten er rene kunstverk, og det er et godt tegn at man straks får lyst til å bake selv.

Gjærdeig er artig; surdeig har eg ikkje villa bryte meg på endå. Men etter å ha bladd litt i denne boka, så trur eg jammen meg det er på tide... To be continued!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar