fredag 18. desember 2009

Horn - fin variant

1 l mjølk
100 g margarin eller smør
50 g fersk gjær
1 ss sukker
1 ss salt
1 dl heilkorn av kveite
2 dl sesamfrø
1 dl solsikkefrø
2 dl havregryn
25-28 dl sikta kveitemjøl

Smelt smør, ha i mjølka, varm til 37 grader. Ha i ein bolle og løys opp gjæra. Ha i sukker, salt, frø og gryn. Elt inn kveitemjøl til passe deig. Og så eltar du litt til. Og litt til. ;-) Hev deigen til dobbel storleik under plast. Slå han ned, og hev ein gong til.

Bak ut horn: Kjevle ein rund leiv; passe tjukk, passe stor - det blir aldri likeins frå gong til gong uansett, så det er ikkje noko å henge seg opp i. Del leiven i passe store spissar og rull saman til horn. Legg dei med ein liten bøy på eit steikebrett kledd med bakepapir. Hev under plast i om lag ein halv time. Dei er ferdigheva når du trykker forsiktig med ein finger på hornet og merket etter fingeren går fort vekk.

Penle med egg og strø på sesamfrø. Steik ved 230 - 250 grader midt i omnen, i 8 - 15 minutt, avhengig av omn og storleik.



Avkjøl horna på rist.

Velbekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar