fredag 11. desember 2009

Ostekake med rips og Ricotta

125 g Kornmokjeks

125 g Gjendekjeks
100 g smelta smør
10 plater gelatin
300 g rips
sukker
500 g Ricotta
0,5 dl sitronsaft
125 g sukker
3 dl kremfløyte

Set ringen til ei springform på eit kakefat.

Smelt smøret. Ha kjeks i ein pose og knus med eit kjevle. Eller bruk kjøkkenmaskin. Eller bruk eit tungt glas i ein bolle. Eller ein annan praktisk måte for å få kjeksa knuste. Bland smør og knuste kjeks og press det ned på kakefatet, pass på at det fyller heilt ut til springformringen. Set i kjøleskapet.

Fyllet lagar du slik:
Bløytlegg gelating i kaldt vatn i 5 minutt. Smelt over vannbad. Avkjøl litt.

Bruk ein stavmiksar og knus bæra i ein bolle. Smak til med sukker. Press blandinga gjennom ei metallsikt ned i ein annan bolle (for å få vekk steinane). Bland omlag halvparten av den smelta gelatinen i bæra.

Pisk osten mjuk i ein tredje bolle. Pisk i sukker og sitronsaft. Pisk fløyten stiv i ein fjerde bolle (og ver glad for oppvaskmaskina). Vend fløytekremen i osteblandinga, og bland inn resten av gelatinen.

Legg osteblanding og bærblanding i tynne lag over kjeksbotnen. Rør til sist forsiktig med ein gaffel for å få marmoreffekt. Set i kjøleskapet, og la ostefromagen stivne gjerne over natta. Server med bringebærcoulis.



Ok. Dette biletet vart skikkeleg trasig. Men kaka vart god.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar