Mor mi har alltid laga rullekake til jul. Hennar blir best, men eg bryt meg på med godt mot likevel. Det er fort gjort å lage ei rullekake, og det er ein fin måte å bruke opp egg som held på å bli for gamle.
3 egg
1,5 dl sukker
1,5 dl sikta kveitemjøl, med 2 ss potetmjøl
1 ts bakepulver
sukker
tjukt syltetøy
Set omnen på 225 grader og finn fram syltetøy.
Visp saman egga, ha i sukker og visp til eggedosis. Bland det tørre, og sikt det i eggedosisen. Bruk ein slikkepott til å blande med. Bland godt, men ikkje slå ut lufta. Ha røra godt utover på ei steikeplate kledd med bakepapir. Steik midt i omnen i 5-7 minutt.
Medan kaka steiker, legg du to flak med matpapir på kjøkkenbenken og strør sukker over. Når kaka er steikt, kvelver du henne raskt opp-ned på matpapiret, og no må du jobbe raskt. Ta bakepapiret av kaka, bruk ein kniv om nødvendig. Smør syltetøyet raskt utover utan å vere hardhendt. Rull kaka saman, - ikkje klem saman, men rull fast nok til at ho ikkje går opp i liminga. Avkjøl på rist, og frys i passe store delar.
I dag brukte eg blanda gelè av krekling og av solbær/rips. Det vart godt og friskt.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar