tysdag 1. desember 2009

Vesterålens fiskeboller


Ja, eg veit det er 1. desember. Eg er veldig (veldig!) glad i jul og førjul, og det kjem til å bli masse jul her på bloggen. Men no er det jul absolutt overalt, så eg trur eg vil lage ei lita lomme for ting som ikkje er så veldig lite julete også.

Vesterålens fiskeboller var borte frå butikkhyllene ei stund, men så kom dei heldigvis tilbake. Fiskebollar er godt å setje på kvardagsmiddagsbordet, og dette er dei beste hermetiske fiskebollane som finst:


I: Ein eggeplomme rørt inn i kvitsausen heilt til slutt, blir det lille ekstra i kvardagsmiddagen.
Tips II: Litt sprøsteikt bacon er veldig godt til, både den røykte smaken og den sprøe konsistensen gjer seg.

Ja, det er Lofotfjella som er i bakgrunnen. Vesterålshumor...


4 kommentarer:

 1. Endeleg ei merkevare som er berre vår, og barn i alle aldrar likar! ;)

  SvarSlett
 2. Fiskeboller er definitivt noe av det aller beste som fins (selv om Bjellands er hakket over Vesterålens på en god nummer to i min bok...). Her i Skottland er det vanskelig å få tak i, men desto kjekkere når man enten kan snikimportere etter jul, eller til og med få fiskebollepakke i posten!

  Min favoritt er å ha karripulver i den hvite sausen, nok til å gjøre den god, gul og duftende. Et tips for fiskebollerester (om det blir noe igjen...) er for øvrig å lage fiskegrateng - med makaroni, purre og et egg oppi rester av boller og saus, og et godt lag med griljermel på toppen er neste dags restemiddag nesten like god som originalen. Og så er fiskebolleboksen super til diverse gjenbruk: penneholder, skrujernstativ, "boksen går", brødform, fakkelstake, og mer til. Lenge leve fiskeboller!

  SvarSlett
 3. Takk for engasjert fiskebolleinnlegg :-) Eg synest også karri er godt, men liker best å etterkrydre. Fiskebollepakke til dei britiske øyene høyrest veldig kjekt ut! :-D

  SvarSlett