laurdag 26. desember 2009

Sjokoladeis

(uttales gjerne: chok-la-deis)
2,5 dl fløyte
2,5 dl H-mjølk
100 g sjokolade
20 g kakaopulver
4 eggeplommar
80-100 g sukker

Bland fløyte og mjølk i ein liten tjukkbotna kjele. Hakk sjokoladen, og ha den i kjelen saman med kakaopuveret. Kok opp, rør, pass på at alt er oppløyst. Set til side og avkjøl litt. Visp eggedosis av eggeplommar og sukker. Kvell fløyteblandinga over, bland, og ha alt tilbake i kjelene. Varm over medium varme til det blir ein tjukk eggekrem. Ikkje fall for freistinga til å setje opp varmen meir enn medium. Det skal tjukne gradvis, og det skal ikkje bli for varmt.

Avkjøl; først i romtemperatur, så i kjøleskap. Kjør til iskrem i ismaskin.



Velbekomme!








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar