fredag 22. januar 2010

Saus med linser til fisk

10 g gulrot, hakka
10 g sellerirot, hakka
1 sjalottløk, hakka
25 g linser
1 ts sitronsaft
5 dl fiskekraft
25 g usalta smør
fløyte
peppar, evt salt

Legg linsene i bløyt i ein time (brukar du radue linser er det ikkje nødvendig med bløytleggjing). Surr grønnsakene i litt av smøret. Ha i linsene, sitronsafta og krafta, og la det koke i 30 minutt til linsene er møre. Kjør i blender til alt er most, ha sausen tilbake i kasserollen, og kok inn til ønska smak. Smak til med fløyte (eller mjølk), peppar og eventuelt salt, og kok opp. Rett før servering kjører du sausen i blender saman med kaldt smør i terningar. Du får då ein rik saus med skum.Eg serverte sausen til breiflabb, men den vil nok piffe opp ein middag med heilt vanlege fiskebollar også. Oppskrift med litt tilpassing frå den fine kokeboka Fisk og vin, utgitt av Gastronomisk Institutt (som no har forvandla seg til Kulinarisk Akademi).

Velbekomme!


2 kommentarer:

  1. Fra Gastronomisk Institutt til Kulinarisk Akademi? Nuh... navnet skjemmer heldigvis ingen;-)

    Men det jeg egentlig kom hit for? Helt OT (off-topic), men likevel: Grattis! Virker som en veldig utfordrende og på sitt vis åpen (og dermed morsom!) oppgave å gå inn i. Lykke til - jeg er spent på hva som kommer ut av det!

    SvarSlett
  2. Takk for det, Elisabeth! Eg er også spent. Har aldri vore medlem i eit offentleg utvalg før. No skal eg attpåtil vere omgitt av ekspertar, så her gjeld det å kvinne seg opp! Men det er eit interessant (og ja, ope) oppdrag. Gler meg!

    SvarSlett