onsdag 13. januar 2010

Sveler

Sveler er godt! Eg har ikkje turt lage det før, for eg var redd for at det skulle bli for godt... Det var vaflar og pannekaker eg tok laust med på kjøkkenet ein gong på slutten av 80-talet. I 2010 er sjølvkontrollen såpass utvikla, at eg tenkte det var på tide å debutere som svelesteikar. Finst det betre høve enn barnebursdag?Sveler som er for søte, er triste saker. Eg googla og leste oppskrifter, og kombinerte meg fram til denne varianten:

5 egg
5 ss sukker
5 dl kefir
kveitemjøl
1 ts bakepulver
1 ts hornsalt

Visp saman egga, ha i sukker, og visp til eggedosis. Bland eit par desiliter mjøl med bakepulver og hornsalt. Ha i surmjølk og mjølk vekselvis til passe tjukk røre. (Eg fann ut at om lag som vaffelrøre var passe tjukk røre. Eg målte ikkje mjølmengden som skulle til, men det var meir enn dei to første desilitrane.) Eg steikte dei i tørr panne på middels varme og la dei på rist etterkvart. Svele er godt med smør og brunost, eller syltetøy. Eller ingenting på når dei er heilt ferske.

Bilete? Ehh...oppspiste... Men eg kan kompensere med litt retardasjon for vidarekommande i høve høvet:


4 kommentarer:

 1. Aaaah... Memory lane! Sveler minner meg om x antall helger tilbrakt i haller i Lofoten og Vesterålen med handball i hine hårde dager; da var alltid sveler höjdare i kantina. Men jeg har faktisk aldri laga det selv i privat sammenheng! Lunsj i morgen? Lurer på det ja:)

  SvarSlett
 2. Sveler minner meg om å være liten og med mamma og pappa på handletur på Sortland. Sortland og sveler erlik sant! Eller å ta ferge. Nam nam det er koselig med sveler. Trur æ skal prøv¨å lag de æ å :) Kine :)

  SvarSlett
 3. Skikkelege mimresveler for dykk begge altså? Det er bra det :-) Synest også å hugse at svelene på kafeen på Steiro på Sortland var spesielt gode... Lenge sia no.

  SvarSlett
 4. Sveler minner meg om å være liten og med mamma og pappa og Kinemor på handletur på Sortland :) Kafeen oppe på Kvartal 14 pleide i alle fall å ha gode sveler...

  SvarSlett