tysdag 12. januar 2010

2000-2010; slik eg hugsar det


Eg vart utfordra til å oppsummere tiåret 2000-2010 i lokalavisa. Den oppsummeringa tar for seg tiåret i makro, her er mitt mikro:

2000:
Stod på Trafalgar Square ved inngangen til nytt milennium. Var student i Tromsø. Tok eksamen i Psykologi. Medlem av fylkestinget i Nordland, styrte med olje og fisk.


(Bilete frå http://www.indulgencecharters.com)

2001:
Første Sydentur nokonsinne; solbrent i Tunisia. Tok eksamen i sosialantropologi. Kom inn som yngste representant på Stortinget. Sjokk! Terrorangrep i USA. Sjokk!

2002:
Var fiskeripolitisk talsperson. Krangla med fiskeriminister Ludvigsen kvar dag og heile tida. Kjempa mot kongekrabba i samme slengen.


(Bilete frå www.dykking.no) 
2003:
Heldt appell framfor 10.000 menneske i Stavanger mot invasjon i Irak *gåsehud*. Lokalvalg. SV fekk varaordførar i Bø.

2004:
Fekk fleirtal i Storinget for forslag om å etablere eit verdiskapingsprogram for fiskerinæringa (det er eit veldig godt tiltak altså!). Debuterte i debattprogram på NRK riks, om olje eller fisk i nord.


(Valgkamp... Foto Rune Pedersen, www.helgeland-arbeiderblad.no)
2005:
Var i Skottland og vart vettskremt av skottane. Førstekandidat ved stortingsvalget. Vi vann fleirtal! Men færre SV-venner på Stortinget. Var litt einsomt i grunnen.

2006:
Huff. Ansvar for utlendingspolitikk. For til Spania med familien i juli, ikkje akkurat case study (solferie).

2007:
Medlem av utdanningskomiteen. Saksordførar for St.meld. nr. 16 om tidlig innsats for livslang læring. Aldri lært så mykje så fort. Laga blogg om politikk og sånn; den vart hacka. Lokalvalg. Æsj.

2008:
Var ivrig og hæppi deltakar på Forsvarets Høgskole, Vårkurs nr 1. Vokabular og perspektiv utvida. Taua SV-venner nordover, også favorittbergenseren, for å jobbe mot olja. Innsåg at eg hadde tilbrakt mesteparten av 20-åra på Stortinget; grua meg til å bli 30...


 (Foto Mona Værnes, www.sv.no)
2009:
...fylte 30. Det var eigentleg heilt greitt å bli 30. Elles er fjoråret er oppsummert måned for måned her.


2 kommentarer:

  1. Og i dag fyller du 31. Gratulerer med dagen, Åsa. Flott innlegg, forresten..

    SvarSlett