tysdag 9. mars 2010

Kjøttdeig og bønner, variant av chili con carne


Eg har endå ikkje komme over at tacokrydra, ferdigsteikt kjøttdeig har blitt ein suksess. Why why why? Mange seier dei kan ikkje lage mat. Eg lurar alltid på om dei prøvde før dei bestemte seg for det? Chili con carne er mat du kan lage sjølv om du ikkje kan lage mat. Her er ein snar og lettvint variant (som neppe har noko som helst med den opprinnelege retten å gjere):

1 pakke kjøttdeig, gjerne av kylling
1 boks chilibønner
mais
tomatpure
kvitløk, chili, salt og peppar

Steik kjøttdeigen. Og då meiner eg steik, ikkje kok: Ha godt varma panne, steik halvparten av kjøttdeigene i gongen, og brun kjøttet godt på begge sider, før du byrjar hakke det. Ha over chilibønnene,  tilset 1 ss tomatpure eller meir, tilset mais om du likar det og smak til med nykverna kvitløk, chili, salt og peppar. Gi eit oppkok.


Dette skulle gå heilt fint å lage på under eit kvarter. Imens kan du jo koke ris om du vil ha det til, eller du kan servere med litt brød, rømme og guacamole, som her. Grønn salat høyrer til.  

Velbekomme!

3 kommentarer:

  1. Skjønner ikke helt det der med tacokjøttdeig - hvorfor betale to ganger pris (regner jeg med) for at noen har stekt deigen og krydret med noe som ikke engang er ditt yndlingskrydder! Verden vil bedras... føler meg skikkelig oldis nå!

    SvarSlett
  2. For en koselig blogg du har! Jeg har sikkert sittet en time og lest i arkivene. :) Og som nordlending i eksil i Oslo gleder det mitt hjerte med bilder og små betraktninger nordfra. Keep up the good work!

    SvarSlett
  3. Maria: Då er vi to oldisar!

    wine-fueled narcissism: Takk! Det var triveleg! No har eg sjekka din blogg, og sender godorda i retur! Lenkar deg :-)

    SvarSlett