torsdag 29. april 2010

Aspargessuppe


Dette kan vel knapt kallast ei oppskrift. Det er den aller enklaste måten å lage aspargessuppe på - det går om ikkje fortare, så i alle fall like fort som å lage posesuppe:

1 glas asparges (330 g inkludert lake)
3 dl vatn
1 ss flytande kyllingbuljong
1 bs maisenna (kvit)
1 ss matfløyte
peppar

Bland laken frå aspargesglaset, vatn og buljong i ein kjele, og kok opp. Ha i aspargesen, og kjør i ein blender til aspargesen er finmosa. Ha tilbake i kjelen. Rør ut maisenna i fløyten, og ha det i kjelen. Kok opp under omrøring, og la småkoke i 2 minutt. Smak til med peppar og eventuelt meir kyllingbuljong.


Eg likar kvitt kjøtt saman med asparges, så vil du drøye suppa kan du gjere som eg har gjort her - dele ein tiloversblitt kalkunfilet i mindre bitar og varme i omnen (saman med brødet som du sikkert skal ha til suppa likevel). Då har du komplett middag for ein.

Vil du drøye suppa, brukar du meir kraft og eventuelt meir fløyte. Men aspargessuppe skal no helst smake asparges. Meir fænsi blir det sjølvsagt om du brukar heimkoka kraft, eggeplomme, flesk... Det tar ikkje lenger tid. Det krev berre litt meir planlegging på førehand ;-)

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar