måndag 10. mai 2010

Fiskesuppe med kvitvin og fløyte


Etter blåskjelldebuten stod eg att med ganske mykje kraft med kvitvin og fløyte. For god til å kaste, så då måtte det bli fiskesuppe dagen etter, til ei(n):

3 dl fiskekraft
restar av blåskjellkraft
1 lita gulrot
1 bit sellerirot
200 g torsk

Kok opp fiskekrafta. La den koke inn litt om den ikkje alt er passe innkokt. Ha i blåskjellkrafta. Del gulrot og sellerirot i små strimlar. Ha dei i suppa. Kok opp og trekk eit par minutt. Del fisken i spisefine bitar. Ha i suppa, kok opp og trekk i nokre minutt. Det går fort; pass at ikkje fisken blir tørrkokt. Smak til med salt og peppar. Vil du, kan du sjølvsagt ha i sukker og eddik om det er den smaken du er ute etter.


Fort gjort. Sunt. Godt.

Velbekomme!

1 kommentar: