tysdag 22. desember 2009

Julekjeks

120 g romtemperert smør
190 g mørkt muscovadasukker
1 ts riven muskatnøtt
1 ts vaniljesukker
1 stort egg
1 ts natron
150 g sikta sikta kveitemjøl
65 g mandlar, finmalt
85 g kvit sjokolade, grovhakka
125 g mørk sjokolade, grovhakka
75 g hasselnøtter, grovhakka

Pisk smør og sukker godt. (Eg hadde ikkje muscovadasukker, og brukte brunt rørsukker. Det gjekk heilt fint.) Ha i egg, vanilje og muskat og pisk til det blir luftig. Bland mel og natron og rør det inn i deigen saman med mandel. Rør inn sjokolade og nøtter. Set teskeistore toppar med god avstand på eit steikebrett kledd med bakepapir. Steik midt i omnen ved 200 grader i 8 minutt. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

Kjeksa blir skikkeleg sprø; lite mjøl, mykje feitt... Denne oppskrifta fann eg i eit nummer av Maison mat og vin. Sia det var eit forsøk, halverte eg oppskrifta. Nokre av kjeksa vart dessverre for mykje steikt (det gjekk fort på slutten, gitt), så det er ikkje meir enn ein smak igjen i ein boks. Men gode vart dei. Masse feitt, masse sukker, masse nøtter og masse sjokolade - dette smakar verkeleg jul ;-)

Velbekomme!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar