Ingeting fænsi i dag, men ein smakfull kombinasjon:
Kok bayonneskinka om den ikkje er ferdigkokt. Det trengst meir koketid enn det som står på pakken - alltid.
Kok potet i terningar saman med litt sellerirot i usalta vatn. Bruk ein potetstampar og knus poteten og sellerirota. Ha i ein klatt smør (ein liten klatt til kvardags), og spe med mjølk til passe konsistens. Smak til med salt og (kvit) peppar.
Del gulrot, kålrot og eventuelt meir sellerirot i terningar. Wok til dei ikkje er heilt møre, og ha over 1ss honning. Eventuelt kan du koke grønnsakene til dei ikkje er heilt møre. Skyll grønnsakene i iskaldt vatn for å stoppe kokeprosessen. Fres grønnsakene i panna rett før servering. Ha over honning rett før servering.
Saus er unødvendig her; det er nok smak. Skinka kan du koke på førehand og varme opp om du vil spare tid. Restar av skinka er supert pålegg.
Velbekomme!
Åhh, dette ser skikkelig godt ut:)
SvarSlett:-)
SvarSlett