tysdag 20. april 2010

Bayonneskinke med potetmos


Ingeting fænsi i dag, men ein smakfull kombinasjon: 

Kok bayonneskinka om den ikkje er ferdigkokt. Det trengst meir koketid enn det som står på pakken - alltid.

Kok potet i terningar saman med litt sellerirot i usalta vatn. Bruk ein potetstampar og knus poteten og sellerirota. Ha i ein klatt smør (ein liten klatt til kvardags), og spe med mjølk til passe konsistens. Smak til med salt og (kvit) peppar. 

Del gulrot, kålrot og eventuelt meir sellerirot i terningar. Wok til dei ikkje er heilt møre, og ha over 1ss honning. Eventuelt kan du koke grønnsakene til dei ikkje er heilt møre. Skyll grønnsakene i iskaldt vatn for å stoppe kokeprosessen. Fres grønnsakene i panna rett før servering. Ha over honning rett før servering.


Saus er unødvendig her; det er nok smak. Skinka kan du koke på førehand og varme opp om du vil spare tid. Restar av skinka er supert pålegg. 

Velbekomme!

2 kommentarer: