torsdag 15. april 2010

Kyllingkjøttbollar med smak av salsa


De hugsar den om at eg ikkje likar taco? Men altså, taco kan vere så mangt, og salsa likar eg. Her er ein enkel måte å lage smakfulle kjøttbollar på når du ikkje har ferske ingrediensar i huset:

200 g kyllingkjøttdeig
3 ss salsa med kvitløk
2 ss mager kesam
evt litt strøkavring

Bland. Steik. Ferdig. 


Du kan jo steike ein prøvebolle for å kjenne om det vart rette balansen mellom smakane. Strøkavring er ikkje nødvendig, men det kan stabilisere om deigen blir litt laus. Ekstra salt trengst ikkje, men kanskje vil du ha i litt peppar? Her har eg rørt ein klatt kesam saman med litt av salsaen, litt peppar, litt sukker, litt sitronsaft - og litt tørka koriander. Ris eller bulgur er godt til, pitabrød også. 

Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar