torsdag 8. april 2010

Rød pesto


Har de prøvd å lage den grønne pestoen? Basilikumpesto er veldig godt, og det er jammen rød pesto også. Eg kjøpte nokre veldig gode soltørka tomatar sist eg var innom Gutta på haugen. Dei måtte utnyttast før dei gjekk til grunne, og då vart dei til rød pesto:

80 g soltørka tomat i olje
20 g rista pinjekjernar
30 g parmesan
salt, peppar, sitronsaft
evt meir olje

Denne gongen kjørte eg alt i full fart med stavmiksaren, men ein kan sjølvsagt bruke morter og gjere det skikkeleg. Eg likar ikkje å ha så mykje olje i, eg blandar heller meir olje i når eg skal bruke pestoen - om det trengst. 



Rød pesto er nydeleg til pasta, og det sprekar opp ei kjedeleg kvardagsskive.

Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Eit tips: Ei teskei av dette deilige stoffet i aioli er fantastisk godt! :-)

    SvarSlett
  2. Aha. Det høyrest godt ut! Takk for tips!

    SvarSlett