Iskrem laga av eggekrem er veldig - veldig! - godt. Men det tar tid. Skal du tilsetje annan smak til isen, er det ikkje riktig nødvendig å lage så mykje styr, så her kjem ei enkel grunnoppskrift på vaniljeparfait:
3 eggeplommar
1-2 ss heimlaga vaniljesukker
1-3 ss sukker
1 pk fløyte
Visp eggedosis av egg og sukker/vaniljesukker (mengde etter smak). Visp fløyten stiv. Bland eggedosis og krem - voila! Til denne grunnoppskrifta kan du tilsetje kva smak du vil - bær, sjokolade, nøtter - kva som helst. Til nyttårsaften har eg laga ein variant med hakka sjokoladebitar i, og eg trur det blir ein vri med molte også.
Det beste av alt er at denne oppskrifta er godt eigna til å lage is utan ismaskin. Frys i mindre porsjonsformer, så slepp du til og med å røre.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar