fredag 5. mars 2010

Kyllinggryte med sjampinjong og kikerter


Denne gryta er ein variant av Kylling Marengo. Nok til ein som er sulten:

1 stor kyllingfilet
3 store sjampinjongar
det kvite av ein purre eller 3-4 sjalottløk
1/2 pk hermetiske tomatar m/ kvitløk
2 ferske tomatar
1 ss kveitemjøl
2 ss kyllingfond
1/2 dl kvitvin
1/2 pk kikerter
salt, peppar

Del kyllingen i strimlar. Del sjampinjongane og tomatane i terningar. Hakk løken.

Brun kyllingbitane. Ha over i ei gryte. Brun sjampinjong og løk. Ha over i gryta. Rør inn kveitemjøl i gryta. Kok ut panna med litt (1/2 dl?) vatn og ha i gryta. Ha i kvitvin, kyllingfond og tomat. Kok opp, og la trekke til kyllingen er kokt. Det går fort. Ha eventuelt i kikerter på slutten av koketida. Smak til med salt og peppar.


Du kan sløyfe kikertene og servere med ris, potet eller brød. Men korfor ikkje prøve kikerter? Vi har godt av å spise meir belgfrukt, og potet kan vi jo spise ein annan dag. (Please oversjå at det er Fedon som er sitert i saka; einkvar ernæringsekspert ville ha sagt det samme som han, men det var den lenka eg fann i farta.) Grønn salat høyrer med. 

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar